Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

12.10.2017 2104

Okulumuz, Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015 yılında muhitimizde bulunan İmam Hatip Lisesi açığını kapatmak amacıyla Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu binası içerisinde Eğitim Öğretime başlamış olup ortaokul ve lise aynı binayı kullanmaktadır.

2021-Eylül İtibariyle;

Okulumuzda 2 kurum bulunmaktadır. 1 Müdür, 1 Lise Müdür Yrd, 1 Ortaokul Mdr Yrd, 26 Ortaokul Öğretmeni, 24 Lise öğretmeni, 2 memur, 1 hizmetli, 2 TYP görevlisi okulumuzda çalışmaktadır.

Okulumuzda 12 ortaokul, 14 lise sınıfı bulunmaktadır.

Ortaokulda 353, lisede 417 öğrenci bulunmaktadır.

Ortaokulda ortalama 29,4 öğrenci, lisede ortalama 30,3 öğrenci bir sınıfta eğitim almaktadır.

Okulumuzda Kantin, güvenlik kulübesi, bahçe, kamelya, 2 adet spor alanı, Jimnastik çalışma alanı, Bilgisayar Sınıfı, Fen Labaratuvarı, Kütüphane, 2 Adet Mescid, Konferans salonu bulunmaktadır.

Okulumuzda 34 Fatih Akıllı tahta, 3 fotokopi makinası, 30 bilgisayar, 8 yazıcı, 2 projeksiyon makinası bulunmaktadır.

Okulumuz sosyal, kültürel, bilimsel faaliyetlerde öncü bir kurum olup bir eğitim öğretim yılı içerisinde;

Kutlu Doğum Etkinlikleri

Cami Gezileri

Kitap Fuarı Gezileri

Aşure Günü

Piknikler

Kermes

Okul içi dini ve bilgi yarışmaları

Yazar-okur buluşmaları

Çeşitli Seminerler

Belirli gün ve Haftalar Kutlamaları

Tübitak Projeleri

Yılsonu Gösterileri

Okulumuzda mutad olarak gerçekleştirilmektedir.

Zimbabwe´de İHH aracılığıyla açılan "Akşemseddin Su Kuyusu" Hayrını Okulumuz Aile birlikleri ile  öğretmen, öğrenci ve velilerimiz birlikte gerçekleştirmiştir.

Okulumuz Beyaz Bayraklı ve Beslenme Dostu Okuldur, Okulum Temiz belgesi sahibidir.

Adres:
BOĞAZİÇİ MAH. 95002. SK. AKŞEMSETTİN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 6A ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ