Okulumuz Tarihçesi

04.01.2022 422

2012 yılından itibaren  4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesiyle Kahramanmaraş´ta açılmış olan İmam Hatip Ortaokulları halkın büyük bir teveccühü ile karşılaşmış adeta öğrenciyi koyacak sınıf bulamamıştır. Özellikle şehrin batı kısmında Tekerek ve Binevler bölgesinde İmam Hatip ortaokulu açılması ihtiyacı doğmuştur.

Böyle bir ortamda, Tekerek mevkiinde Boğaziçi yolunda binası tamamlanmış olan Okulumuz, Ağustos 2014´te "Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu" adı verilerek Valilik kararı ile hizmete açılmıştır.

2015 yılında okulumuz binası içerisinde bir de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılmıştır.

2022 Yılı ocak ayında ortaokul kısmı kurumsal olarak liseye dahil olmuş, Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıftan 12. sınıfa hizmet veren yapısına dönüşmüştür.

Okulumuzun bahçesiyle birlikte toplam alanı 12 dönüm iken güney tarafına anaokulu yapılması için yaklaşık 3,5 dönüm arsa bölünmüş, inşaatı 2017 yılında biten anaokulu, Boğaziçi Anaokulu ismiyle hizmete başlamıştır.

Adres:
BOĞAZİÇİ MAH. 95002. SK. AKŞEMSETTİN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 6A ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ